Om

Om det rådde en kannibal rösträtt och kannibal konsensus om rösträtten så skulle kannibalen få rösta i namnet på de denne just  ätit upp. Censurmakaren få säga vad som helst om de censurerade och deras verk, bränna böcker & radera bloggar lite hur som helst.

spotlife-annonser-dyrt-skit1

På Spotlife har dess VD Aram Fili fått chansen att bemöta bloggraderingen och stämplingen av de raderade bloggarna som spambloggar, han lovade att återkomma vilket han sedan inte gjorde. I stället fick spotlife kritik av andra bloggar på spotlife, vilka händelsevis raderades de också. Så visst godtycklig bloggradering och censur. Aram Fili, du vill säkert inte tala om saker för exakt vad det är, så vad vill du då tala om? – Hur bra det går att sagga ned en spotlife blogg med reklam så att det ser ut som det perfekta exemplet på en spamblogg, fastän bloggaren i sig självt inte har något att göra med annonserna eller får en enda krona för det. Däremot löper risken att bli klassad som spam blogg av den undermåliga spotlife supporten. Är det vad Aram Fili vill säga med sitt praktiska handlande?

Radera och döpa om verkar gå bra

Censurera verkar gå bra

Men går det bra att ta konsekvensen av just det?

Går det bra att se faktumet i att spamföretaget Spotlife tillämpar en kannibal konsensus och tar över adresser och styr dem till sin egna hemsida i stället för att bara släppa dem för vem som helst att ta om det bara nu var spambloggar det handlade om? Går det bra att se hur spambloggsföretaget Spotlife och dess vd fortfarande idag än inte kommit med en enda vettig förklaring till denna bloggradering följt av en blogg censurering av de som kritiserade detta.

aram-fili

Kanske är det därför siffrorna pekar så brant nedåt?

spotlife-trafik-kurva

Avsaknaden av respekt för bloggarna som oavlönat öppnar dörren till sina privata små liv eller vad de än vara månde… kanske är det just det som saknas. Vilket tydligt visar att ett företag som Spotlife självfallet inte hör hemma på den Svenska marknaden. Eller någon annan marknad heller för den delen.

spotlife-exklusivt-bloggnatverk-statistik

Men du Herr VD, titta nu för nu sjunker det ytterligare. Beror det bara på de länkköpande och annat det har ryktats om? Eller beror det på att kannibalmetoderna inte fungerar så speciellt bra, bara för att ni blir än mer desperata att skylla allt på någon annan och samtidigt konfiskera andras bloggar? Radera och censurera, men också att lämna en del bloggar utan sin rättmätiga ägare kvar som herrelösa skepp för er att ha som godtyckliga offer att sagga ned med reklam?

Just reklam-nedsaggningen är väl ändå spotlifes visuellt mest tydliga varumärke för många som sett mycket i bloggvärlden. Intressant för de blivit raderade men vars bloggar ändå hålls kvar av spotlife för att fortsätta saggas ned med spotlife’s spamreklam.

Ärligt talat Aram Fili, Spotlife verkar ha gått dåligt en tid och det är nog få som verkligen förstår hur ni kan radera några av de bloggar med mest värdefulla inlänkar till hela Spotlife. Trodde du att värdet skulle gå direkt till spotlife? Eller vad trodde du ditt sorgliga stycke blogg dödare? Inte tänkte du ta ansvar för det företag du själv styr med järnhand, nej det vet vi redan. Så vad ska du nu skylla på din sorgliga …

Annonser