Spotlife logiken bakom idiotin?

Isabella Löwengrip är som de flesta vet personen bakom bloggen ”Blondinbella” och har enligt flera bedömare en omsättning på flera miljoner kronor per år. När hon går till UI så lämnar hon samtidigt Spotlife, men hur sker betalningen? Nedan lite om affären ….

miljonkontrakt till nordens största bloggare

”Blondinbella” går från Spotlife till det svensk-norska nätverket United Influencers. (lite bakgrund och uppdatering först…)

– En dröm jag har haft är att bloggen kommer att växa sig större och på den internationella marknaden och jag tror att gränssnittet är rätt partner för att hjälpa mig att uppnå denna dröm, säger Löwengrip till DN.

spotlife annons

”Miljoner”

Enligt Blondinbella är bloggandet en lukrativ affär vilket också visade sig när hon undertecknade med den norsk-svenska nätverket United blogers.

– UI har en ensamrätt på mina kanaler når en summa varje månad. Det är ett avtal som omfattar flera miljoner, för min del, säger hon och tillägger att hon är stolt över vad hon har uppnått under det senaste decenniet.

Löwengrip började tidigt. Redan vid 14 års ålder skrev hon sin första blogginlägg på ”Blondinbellas blogg”, men det var först 2007 som hennes namn blev allvarligt känd i svenska medier. Vid 17 års ålder grundade hon med sin far Per Rydberg bolaget Blondinbella AB och blogg nätverk Spot Life. Vid en ålder av 24 år, har hon lyckats starta eget klädmärke, som chefredaktör för egen modetidning och presentatör av ett TV-program. Dessutom har hon publicerat två böcker och driver sitt eget investmentbolag, Löwengrip Invest.

Löwengrip har som sina norska motsvarigheter har kritiserats för att ha presenterat produkter på sin blogg utan att märka diskussion annonsen. Konsumentverket, den svenska motsvarigheten till Konsumentombudsmannen har även undersökt bloggare ett antal gånger.

Säljer ut Spot life 2015
När Löwengrip går nu till UI, är det tänkt att hon ska sälja ut sina delar av spotlife. Spotlife gillar att påstå att det är är Sveriges största blogg nätverk med 20.000 bloggare idag (2015) Hon sitter på 20 procent av aktierna, medan hennes partner flera år Aram Fili äger resterande 80 genom sitt företag Dimah Solutions. Om nu Aram Fili är ensam ägare av blogg bolag som enligt nuvarande bransch omsatte 4,7 miljoner kronor under 2013, och i enlighet med Fili mer än fördubblades till tio miljoner förra året 2014.
– Hur mycket vill du sälja dig själv ut för? Vi har inte kommit överens om priset. Det är svårt att beräkna värdet av bolaget efter att jag lämnar det, eftersom jag har varit ansvarig för 70 procent av trafiken, säger Löwengrip.

Spotlife Suger bloggarna ryker

Betalning per Trafik under 2016

Eller vad kan det egentligen finnas för logiska argument för Aram Fili att tillåta och inte bry sig om när bland de mest inlänkade bloggarna på spotlife försvinner och döps om till spambloggar, samt när några kritiserar detta och går samma öde till mötes, tex bloggen sökmotoroptimering som funnits på spotlife sedan 2012 men dagen efter en fakta artikel om Spotlife och dess SEO var helt raderad och märk som spamblogg.

VD för Spotlife Aram Fili lovade titta på detta och höra av sig, något han inte gjorde. Så helt pålitligt verkar han inte, frågan är väl närmast hur opålitlig är du Aram Fili?

Aram Fili

Kostverket Aram Fili

Om nu både Isabella Löwengrip och Aram Fili kommit överens om att överlåtelse men inte om priset som summa så kan de ha kommit fram till en överenskommelse där överlåtelsen sker till en viss peng för den omsättning och trafik som råder vid tillfället för överlåtelsen. Först då kan de ytterst ologiska bloggraderingar och censuren om dessa raderingar bli logiska. För vad kan det annars finnas för logik i att spotlife raderar de bloggar med mest värdefulla inlänkningar? Tja, det är svårt att säga. Spotlife har gjort en del märkligt tidigare.

Men spambloggar har inte bland de mest värdefulla länkarna in till sig, utan brukar tvärtom vara fyllda med utlänkar. Så varför Aram Fili? Varför tillåter du bloggradering och censur?

Kan ni någonsin få en sämre datasäkerhet än så? Här väger logiken… mellan tidigare sprickor i sprucket gods.

 

spotlife annons.fw

 lukrativ affär

Huvudägarna bakom den nya sociala nätverk UI är norska Kjetil Tveter (tidigare försäljningschef på Elixia Nordic) och den svenska entreprenören Dan Olofsson. Det var deras respektive företag, United Bloggare och Mikza, som på sommaren slogs samman till UI.

Tveter hämta stora ord när han talar om företagets senaste tillskott.

– Isabella är en viktig profil för oss, och ett bra exempel på hur ett yttrande ledare hanterar sin makt. Hon säljer sig själv för flera miljoner årligen via sin blogg, och målet är att ta upp denna ytterligare med henne framåt, säger han.

PS. Aram Fili När Ni tar bort en användare till en blogg så kan denne inte radera bloggen men ni kan fortsätta att sagga ned den med reklam, det har ni naturligtvis inte alls någon rätt att göra, de bloggare som tagit från sina bloggar vill säkert inte heller ha dem där. Det förstår du väl Aram Fili?

 

Sökte förresten efter spambloggar hos spotlife och det var inte alls svårt att hitta, varför inte radera de verkliga spambloggarna i stället? Ser du inte skillnaden eller har du något annat som driver dig?

Trafik till Spotlife

Kör du mot katastrofranden bara för att kunna gråta ut och sedan skylla allt på att någon annan varit jättesmart och utsatt stackars dig för ett bedrägeri? Ja tagit pengar från ett företag med skitlåg trafik och i praktiken en tom kassa?

Bedragen SPOTLIFE bedragare

Jag svar har du inte haft gott om men alla andra vill du säkert ifrågasätta. Så kommunikation är nog inte ditt bästa ämne, men å andra sidan vad kan du säga efter detta jävla svineri?

Norden största bloggportal – om knappast däremot en ganska liten portal som just förlorat några av sina mest värdefulla länkar, så tänker du köpa lite spamlänkar eller re-lansera skiten med lite tätare intervall, nu?

tumblr_inline_nam25o2W0c1seo85p

Spot life Stop Life

Ska du betala för spotlife med dagens trafiksiffror så blir det riktigt billigt. Verkligen! Men hur billig har du egentligen råd att vara i längden?

Sadla om till bokförläggare och bränna böcker i stället?

Du kan ju alltid försöka skylla på pyromanin i samhället…

 

Spotlife Annonser
2 oktober 2016 17:40

Spotlife logiken bakom idiotin?

Spotlife
#Aram Fili#Bloggraderande#Blondinbella#Censur#Isabella Löwengrip

En reaktion på ”Spotlife logiken bakom idiotin?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s